Domů > Naše akce > Soustředění

2014 - Soustředění dánského Svendborg BK v ČK (14.-20.4.2014)

O letošních Velikonocích (14.-20.4.2014) proběhlo v Českém Krumlově soustředění dánského Svendborg Badminton Klubu společně s našimi hráči. Dánští přátelé vedeni Peterem Mouritsenem a jeho manželkou Markétou Mouritsen Koudelkovou strávili na jihu Čech skvělý týden. Celkem 12 hráčů (převážně z kategorie žáků) přijelo vždy v doprovodu alespoň jednoho z rodičů anebo sourozenců, a tak se zde pohybovala skupina okolo třiceti lidí. Dopoledne vždy dostal prostor společný badmintonový trénink, odpoledne se pak naši hosté věnovali poznávání krás českokrumlovského regionu, přehradu Lipno či vrchol Kletě nevyjímaje.

Dopolední trénink vedl převážně Peter, pro děti z obou zemí to byla báječná příležitost, jak se naučit něco nového z badmintonu a zároveň poznat nové kamarády z cizí země. Pro mnohé to byla vůbec první zkušenost tohoto druhu. Někteří mladí Dánové se pak účastnili našich odpoledních klubových tréninků, které pro změnu vedli čeští trenéři Radek Votava a Jiří Frendl. Obě strany tak mohly poznat odlišné styly přípravy a vedení tréninkových jednotek, což byl i původně zamýšlený největší přínos této vzájemné konfrontace.

Jsme moc rádi, že zde svendborští mohli být a že se jim tu líbilo. Ještě více nás těší, že již nyní projevili zájem přijet znovu i příští rok. Vynasnažíme se, aby Velikonoce 2015 byly pro obě strany ještě lepší, než ty letošní.

Hlavní partneři

  • Město Český Krumlov
  • Olier
  • Swietelsky
  • Balcar
  • Český badmintonový svaz
  • Energo Český Krumlov
  • Město Český Krumlov
 
 

   

SK Badminton Český Krumlov, z.s.

Chvalšinská 111, 381 01 Český Krumlov

IČO: 690 85 692

tel.: +420 724 320 839

e-mail: radek.votava@mybox.cz

Mohlo by Vás zajímat:

 

krumlováci.cz

Kouzelné bylinky

Badminton na Výstavišti

 

 

Sportovní činnost dětí a mládeže našeho klubu je podporována z rozpočtu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Copyright 2016 SK Badminton Český Krumlov, developed by Unipex CZ s.r.o., design by JIRAKstudio